Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Újjászületve

Feltöltve: 2010-07-01

Megnyitotta kapuit a szó szerint romokból újjászülető Continental Hotel Zara****Superior a budapesti Dohány utcában.

Az előd, a valaha szebb napokat látott Hungária Fürdő és Continental Szálló 1974-ben zárta be végleg kapuit, és szinte rögtön pusztulásnak indult. Először csak a berendezést hordták szét, később hajléktalanok költöztek be. A rendszerváltás körül magánkézbe került, de a korábbi tulajdonosok hagyták tönkremenni a műemléki védettséget élvező épületet. Pár éve életveszélyessé is vált, és a fő homlokzat kivételével szinte az egészet le kellett bontani.

Most az új szálloda minden igényt kielégít, ami elvárható egy korszerű, XXI. századi hoteltől. Az ízléses belső tér ultramodern, a régi épület megmentett részei azonban olyan harmonikusan illeszkednek a látványba, hogy a hivatalos bemutatón mind a szakértők, mind a laikusok egyöntetű lelkesedéssel fogadták. Már az impozáns forgóajtón belépve eltölti az embert az a különleges, klasszikus pesti hangulat, ami kiveszőfélben van a fővárosban, és szinte már csak a nagymúltú, felújított századfordulós középületekben lehet felfedezni hasonlót.

A Continental Hotel Zara éttermét, uszodáját és wellness-részlegét nemcsak a szállóvendégek, hanem az utcáról betérők is használhatják, így mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy felfedezze Budapest egyik új gyöngyszemét. A szálloda szeretne a környék kulturális pezsgésében is részt venni, ezért egyik támogatója a XIII. Zsidó Nyári Fesztiválnak, ami augusztus 26-ától szeptember 6-ig várja látogatóit, és amelynek külföldi sztárvendégei a szállodában laknak majd.