Gresham-palota - Budapest

látnivalók Budapesten

Gresham-palota - Budapest

align=left A budapesti Roosevelt téren áll az 1906-ban, szecessziós stílusban épült Gresham-palota. Építtetője a brit Gresham Életbiztosító Társaság volt, Quittner Zsigmond építészt bízták meg a tervezéssel, és a kor legjelentősebb művészeit is bevonták a munkálatokba.

A szobrokat Telcs Ede, Maróti Géza és Ligeti Miklós, az üvegablakokat és mozaikokat Róth Miksa, a kerámia-díszítéseket a Zsolnay gyár készítette. A kovácsoltvas munkák Jungfer Gyula műhelyéből kerültek ki. Eredetileg a londoni Gresham biztosítótársaság épülete volt, földszintjén a nevezetes Gresham Kávéházzal.

align=right A Műemlékvédelmi Hivatal 1998-ban engedélyezte a Gresco Investments Ltd. részére, hogy luxushotellé alakítsák az épületet, megtartva annak különleges szecessziós stílusjegyeit. A kanadai székhelyű Four Seasons Hotels and Resorts vállalta a felújítási munkák felügyeletét és az üzemeltetést.

A 2004 júniusában megnyílt szálloda 179 vendégszobával (ebből 17 lakosztály) rendelkezik. A Travel + Leisure 2007-es listáján a világ összes szállodái közül a 15. legjobbnak minősítette, valamint az európai piacon a második helyet érte el.

Cím:
Budapest, Roosevelt tér 5.
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén