Gundel étterem - Budapest

látnivalók Budapesten

Gundel étterem - Budapest

align=left Az étterem 1894-ben épült (1910-ig Wampetics étterem), amelyet Gundel Károly 1910-ben vett át. Az 1937-es New York-i világkiállítás magyar pavilonjának hivatalos étterme volt, sokat lendítve ezzel a kitűnő magyar konyha jó hírén.

1949-ben államosították, az étterem színvonala ezután - köszönhetően a kommunizmus gazdasági csodájának - a mélybe zuhant. 1991-ben George Lang és Ronald S. Lauder megvásárolták az éttermet, és a felújítást követően 1992-ben nyitották meg újra teljes pompájában, 2000-ben köszöntötte egymilliomodik vendégét. Ma Budapest legnagyobb presztízsű éttermeként tartják számon.

align=right Ételek
A Gundel menü kínálatában minden megtalálható a magyar libamájtól a a fácánig. Gundel Budapest és Magyarország egyik legkíválóbb étterme, elsősorban a díjnyertes Chef által készítettételek miatt, ugyanakkor az étterem hangulata ugyancsak hívogató.

Több éves kisérletezés és próbálgatás után a Gundel étterem elkészítette a magyar konyha egy könnyebb változatát, csökkentve a koleszterin és kalória szintet. Általánosságban elmondható, hogy a Gundel étteremben felszolgált ételek sokkal könyebbek és egészségesebbek, mint valah, az étterem 100 éves fennálása óta.

align=left A Gundel étterem saját pincészetéből származó brorok kipróbálására étkezés igénybevétele nélkül is van lehetőség. A pincének történelmi szerepe is van, hiszen a pincészet volt a Gundel étterem előfutára, s amelyet eredeti formájában újítottak fel.

Cím:
Budapest, Állatkerti körút 2
Telefon: +36-1-468-40-40
Nyitvatartás:
Minden nap: 12:00 - 16:00; 18:30 - 24:00
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén