Hősök Tere - Budapest

látnivalók Budapesten

Hősök Tere - Budapest

align=right A Hősök tere, amely az Andrássy utat zárja le, Budapest legnagyobb tere. Közepén áll a Millenniumi Emlékmű, a tetején Gábriel arkangyallal, aki a kettős keresztet és a Szent Korona mását tartja kezeiben.

Az emlékmű talapzatán a honfoglalás kori hét vezér díszesen kialakított lovas szobrai állnak. Két részre osztott félkörívű panteonban állnak Magyarország legnagyobb királyainak, történelmi alakjainak és hadvezéreinek szobrai. A tér közepét az Ismeretlen Katona síremléke foglalja el, amelyet a Magyarországra látogató állam- és kormányfők magyarországi látogatásaikkor megkoszorúznak.

align=left A teret baloldalról a világ második leggazdagabb spanyol gyűjteményével rendelkező Szépművészeti Múzeum, a másik oldalon az időszaki kiállításoknak helyet adó Műcsarnok határolja. A Hősök tere mögött a festői Városligeti tó hívogat nyáron csónakázásra, télen korcsolyázásra.

A Városliget szórakoztató és kulturális intézményei (az állatkert, a Vidám Park, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi Gyógyfürdő, a kis szigetre épített Vajdahunyad vára, a Mezőgazdasági és Közlekedési Múzeum, valamint a Petőfi Csarnok) a főváros legkedveltebb turistacélpontjai közé tartoznak.
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén