CSOPA - Csodák Palotája Campona Budapest

Nagyításhoz kattintson a képre!

CSOPA - Csodák Palotája Campona

Látványos, szórakoztató, közérthető és átélhető módon mutatjuk be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát – nem csak gyerekeknek. Interaktív tudományos kiállításunk az egész családnak feledhet

A Csodák Palotája nem csupán egy kiállítás, hanem egy 1700 négyzetméteres fizikai játszóház, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket.

Minden kiállított játékunk interaktív eszköz, melyet nem csak lehet, hanem - ha nem is kötelező-, de mindenképpen érdemes megfogni, megtapogatni, kipróbálni.

Nálunk nincs tárlatvezetés, hiszen nem egy múzeum vagyunk. Itt mindenki a saját tempójában, és a saját kedve szerinti sorrendben próbálhatja ki a játékokat, melyben demonstrátoraink készséggel segítenek.

Minden egyes játéknál magyar és angol nyelvű útmutató magyarázza el, hogy a játékot hogyan kell használni, és hogy milyen fizikai jelenséget, törvényszerűséget tapasztalhatunk meg a játék használata közben.

Érdemes legalább két- három órát nálunk tölteni, ha ki szeretnétek próbálni az összes játékot, eszközt. A Fizika Show-n való részvételt is tartalmazza a jegy ára, melyet minden nap 4 alkalommal tartunk.

RÉSZLEGEINK

Tükrök és illúziók
A Csopába érkező látogatók már itt - pár lépéssel a bejárat után - megtapasztalhatják, hogy bizony a Csodák Palotájában nem mindig hihetnek a szemüknek. A Tükrök és illúziók világában a fizika törvényei elsősorban vizuális meglepetésekkel kápráztatják el a vendégeket.

Hangok
Milyen élmény visszhangban beszélni, vagy miképp csalhatunk elő hangot egy mágneses térben a kezünket mozgatva? Erre és még sok más érdekes kérdésre találjuk meg itt a választ. Ha ennél is jobban érdekel a hangok csodás világa, ülj be az Öveges Terem előadásaira is, ahol még részletesebben kibontjuk neked ezt a világot!

Gyereksarok
Megbízható pont a Csodák Palotájában a legkisebbeknek is, akiket még nem biztos, hogy hosszan lefoglalnak a tudományos érdekességek. Remek készségfejlesztő eszközökkel és játékokkal sziporkázhatnak és tölthetik itt az időt a gyerekek. Mi lehetne jobb mint, játszva tanulni?

Anyagok és halmazállapotok
Meglepő és hétköznapi körülmények között ritkán tapasztalható állapotok tanulmányozhatók ezen a részlegen. Ha az itt megismert legérdekesebb tulajdonságokon kívül még több részlet érdekel e témában, az Öveges Teremben mélyebb ismeretekre is szert tehetsz, például megismerheted közelebbről a szárazjeget is.

Mechanika
A Mechanika részlegen megtornáztatod a testedet és az agyadat is. Tapasztald meg, hogyan gurulhat valami magától felfelé a lejtőn és piruettezz, mint a jégtáncosok!

Gondolkodó sarok
Igazi, játékos kihívás elé állítja a látogatókat. Az itt kipróbálható egyszerűbb és bonyolultabb fejtörő eszközök, ördöglakatok, logikai játékok szellemi felélénkülést biztosítanak. Nem tudsz elszabadulni!

Fény a sötétben
A fénytani jelenségek lenyűgözően káprázatos világát mutatja be ez a kiállítási részleg. Felfedi a titkokat a színlátás és optika érdekességeit és hátterét. Kihagyhatatlan!

Földönkívüli kalandok interaktív kiállítás
Új kedvenc a Földökkívüli kalandok interaktív kiállítás, mely a Naprendszer fizikájáról és az űrkutatás eredményeiről mesél a látogatóknak. Valódi kaland, mely során a játék résztvevői egy földönkívülit juttathatnak haza különleges képességeik segítségével. Itt láthatók a magyar űrkutatás újhullámának eredményei közül a Masat műhold és a Puli Space Technologies holdjárója is. A Naprendszer bolygói alatt elszáguldva 3D-ben is megismerhetitek azokat, tesztelhetitek a gravitációjukat. Nem utolsó sorban egy landolást is manőverezhettek a Marson, beülhettek egy holdjáróba, ami pontos mása a Pavlics Ferenc által tervezettnek.

4D vetítések
Új dimenziókat nyitnak a látogatók előtt a 4D vetítések. A rendkívüli élményt nyújtó technikának köszönhetően az események középpontjában érezhetik magunkat, az erre a különleges élményre vállalkozók. Rengeteg kaland között válogathatnak bejárhatják a Galaxist vagy felülhetnek egy fantasztikusan száguldó trópusi hullámvasútra is.

Felnőtt jegy: 2.500 Ft

Kedvezményes jegyáraink:

Gyermek-, nyugdíjas- és diákjegy *:
* Diák kedvezmény érvényes NAPPALI diákigazolvánnyal, nyugdíjas kedvezmény nyugdíjas igazolvánnyal vehető igénybe. 1.900 Ft
Kedvezményes családi jegy: (2 felnőtt + 3 gyerek, minden további gyerek 1600 Ft) 8.100 Ft
Randi jegy ára diákoknak:
Randevúra érkező pároknak (1.800 Ft/ fő) + ajándékba kaptok 1 db héliumos szív alakú lufit 3.600 Ft
Randi jegy ára felnőtteknek
Randevúra érkező pároknak (2.400 Ft/ fő) + ajándékba kaptok 1 db héliumos szív alakú lufit 4.800 Ft
Felnőtt bérlet
A felnőtt bérlet 1 fő 16 éven felüli felnőtt belépésre biztosít korlátlan számú belépést a megváltást követő 1 évben a Csodák Palotájába. A bérletet és egy személyazonosságot bizonyító igazolványt belépéskor fel kell mutatni a pénztárnál. 15.000 Ft/év

Gyermek bérlet
A gyermek bérlet 1 fő 16 éven aluli diák és egy vele érkező felnőtt kísérő számára biztosít korlátlan számú belépést a megváltást követő 1 évben a Csodák Palotájába. A bérletet és egy személyazonosságot bizonyító igazolványt belépéskor fel kell mutatni a pénztárnál. 13.000 Ft/év

Csoportos felnőtt jegy (/fő):
Felnőtt csoportoknak 15 fő fölött adunk kedvezményt. A kedvezményes felnőtt csoportos jegy 3 órás időtartamú látogatásra jogosít Csoportok számára a bejelentkezés kötelező. 2.100 Ft

Csoportos gyermek/diákjegy (/fő)
Gyermek- és diák csoportoknak 15 fő fölött adunk kedvezményt. A kedvezményes csoportos jegy 3 órás időtartamú látogatásra jogosít Csoportok számára a bejelentkezés kötelező. 1.600 Ft

CSOPA Campona
Nyitva tartás:
H-P 9:00 - 19:00
Szo-V 10:00 - 20:00

Helyszín:
1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Budapesti programok
Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Budapest
 • CÍM
  Nagytétényi út 37-43.
 • SZERVEZŐ
  Csopa Campona
 • TELEFON
  1 814-8050,
 • E-MAIL
  csopacampona@csopa.hu
 • WEBOLDAL
  www.csopa.hu
 • NYITVATARTÁS
  01.01-12.31 - 
Programtípus
 • Családi programok, Egyéb szórakoztató programok
helyszín
 • Külvárosban, Közép-Duna-vidék
Település ismertető
 • Budapest

  Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu