Március 15. a Várkert Bazárban Budapest

Nagyításhoz kattintson a képre!

Március 15. a Várkert Bazárban

Ünnepeljük együtt március 15-ét a Várkert Bazárban!

Egész nap ingyenes programokkal várjuk az érdeklődőket: a kicsiknek kézműves foglalkozásokkal, zenés, táncos gyermekprogramokkal kedveskedünk, ezek után irodalmi estre invitáljuk az érdeklődőket.

Programok

10:00-18:00 Kézműves műhely a Dunakanyar Népművészeti Egyesület és a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület közreműködésével:

katonakészítés,
fazekas Huszárcsákó készítés,
párta készítés,
gyöngyfűzés,
tradicionális nemez készítés és mintázás

Gyerekkoncertek:

11:00 Grimmbusz Produkció: A csodálatos lámpás – Zenés gyermekszínház
Az öreg katona húsz esztendei szolgálat után elmegy, hogy kikérje az őt megillető obsitot. A király azonban szóba se áll vele. A gőgös királylány kegyeskedik meghallgatni őt, de végül üres kézzel zavarja el. A vén baka szomorúan indul útnak, mikor találkozik egy "kedves" nénikével, aki szállást ígér neki, ha cserébe felhoz a kútból egy ócska lámpást.
A néniről kiderül, hogy boszorkány, a lámpásról pedig, hogy igazi csodálatos lámpás, melyben egy fekete ember lakik, aki mindenben segíti gazdáját.

15:00 Netz Táncprodukció: Aki nem lép egyszerre – Családi örömzene, örömtánc
A Netz Produkció immáron több mint 7 éve fennálló egyedi társulat, amely professzionális táncosokból, zenészekből, illetve előadóművészekből alakult 2010-ben.
A repertoár bőségét, sokszínűségét mutatja, hogy az egész estét betöltő előadások mellett interaktív gyerekműsoraink, mely bármely korosztály számára átdolgozható, illetve akár az aktuális ünnepekhez is könnyen kapcsolható.Az egyik legsokoldalúbb társaság...
Célunk a minőségi szórakoztatás.

Művészeti vezető, koreográfus: Lengyel Szabolcs Micsi

Ünnepi Várkert Irodalom est:

19:00 Meddig ünnepeljük még március 15-ét?

Szereplők: Nényei Pál, Szabó Borbála, Végh Zsolt

"Pontosan 170 év telt el a nevezetes nap óta. Nincs más nemzeti ünnepünk, amit ilyen régóta ünnepelnénk. Petőfi szavalja a Nemzeti dalt, a tömeg kiszabadítja Táncsicsot a börtönéből, esik az eső, a Landerer és Heckenast-nyomda gépei nyomtatnak, a Nemzeti Színházban színre lép Bánk bán, és Laborfalvi Róza föltűzi a kokárdát az ifjú Jókai hajtókájára... Meddig tart ennek a nevezetes napnak a varázsa? Mi lesz vele 2188-ban? És 2348-ban? Vagy eljön a nap, amikor elfelejtjük?"

A részvétel minden programra ingyenes.

A 19 órakor kezdődő „Meddig ünnepeljük még március 15-ét?” című előadás regisztrációhoz kötött.


Budapesti programok

 

Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Családi programok
helyszín
  • Belváros
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu