Mit kínálnak télen a szállodák?

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Mit kínálnak télen a szállodák?

Feltöltve: 2012-02-03

Hova menjünk, mit kínálnak a szállodák télűző programjai? Körbenéztünk az ország különböző pontjain, s íme, néhány csábító ajánlat.

Kastélyhotel Sasvár Resort:

Parádsasváron a mesés környezetben álló romantikus kastély a klasszikus eleganciával varázsol el bennünket, ahol a hamar beköszöntő téli estét süteményes ötórai teával indíthatjuk, s egy gyertyafényes vacsorával fejezzük be, amihez halk zongorazene társul. Emellett all inclusive italcsomaggal várnak mindenkit reggel 10 és este 10 óra között, amikor is mennyiségi korlátozás nélkül, térítésmentesen fogyaszthatunk alkoholmentes üdítőket, frissítőket, valamint alkoholos koktélokat, a ház nyitott, mátrai borait és sört.

Fried Kastélyszálló:

Simontornyán február első hétvége retro diszkó partival indul, amit igazi forró Valentin-napi hétvége követ február 10-12-én latin esttel és táncoktatással.
Február utolján a farsang jegyében mi más jöhetne, mint egy hamisítatlan álarcos bál, ahol a gálavacsorát barokk hangulatban költhetjük el, operett előadással, és persze szezonbúcsúztató tűzijátékkal.

Batthyány Kastélyszálló

A zalacsányi kastély nem mást kínál vendégeinek, mint hogy váljon főnemessé néhány napra a Batthyányiak ősi birtokán.
A borongós télben mindenkinek, királyi és királynői kényeztetésben lehet része a testi és lelki felüdülést biztosító termálfürdőben, szaunában, a masszázs és a szépítő kezelések alatt. Az elegáns nagyúri ebédlőt idéző étteremben, házias ételek hozzák vissza a hajdan volt nemesi otthon melegét, s bizony az étvágyunk is megjön, amikor a 300 éves ősparkban tett frissítő sétáról megérkezünk. Esténként a múlt idők eleganciáját sugárzó történelmi kastélyban forraltborozással múlathatjuk az időt, míg napközben lovas kocsikázás alatt megismerhetjük Zalacsány szépségeit. A környék is kínál számtalan érdekes kirándulási lehetőséget, a szomszédos kehidai élményfürdő a családosok igazi játszótere lehet, de átugorhatunk a hévízi tófürdőbe, a Kis-Balaton és a Bivalyrezervátum kellemes délutáni kikapcsolódás a túrázni vágyóknak.

Nyugati kényelem keleten: Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness

Az ország egyik legjobb gyógyvizével rendelkező szállodája februárban legféltettebb kincsünk, az egészség megőrzésében segít Egészséghétvége nevű programjával. A szálloda egy egész hétvégén keresztül többállomásos szűrésprogramot tart külön hölgyek és férfiak részére.
A legaktuálisabb hír az országos cigistop, a Balneo ebben is a leszokni vágyók segítségére siet, a dohányzás utáni vágyat biorezonanciával űzik el. Az életmód napokon persze nem csak a káros szenvedélytől, a cigitől szabadulhatunk meg, de méregtelenítő masszázzsal enyhítik a túlzott szénhidrát függőséget, az olykor simító, máskor dörzsölő mozdulatokkal pedig normalizálják a vérkeringést. Mindezeken kívül, ha mindenféle fájdalmas vizsgálat nélkül szeretnék kideríteni, hogy minden rendben van-e egészségükkel, úgy az ország egyik legjobb természetgyógyászata szaktanácsadással és állapotfelméréssel várja a vendégeket.

Dráva Hotel Thermal Resort

Húshagyó keddel véget ér a farsangi időszak, de az azt megelőző csütörtökön még kezdetét veszi a legvidámabb, messze földön híres, látványos télbúcsúztató farsangi karnevál, a hatnapos mohácsi busójárás. Ilyenkor a város megtelik a világ minden részéről ide látogató turistákkal.
A harkányi Dráva Hotel kihasználva a vigasság közelségét, február 16-a és 21-e között busójárás csomagot ajánl vendégeinek. A szálloda nemcsak a transzfert biztosítja oda-vissza, hogy Mohácson búcsúztathassuk a telet, de szombat este saját busó bemutatóval szórakoztatja a nagyérdeműt, miközben busó pálinkával koccinthatunk a tavasz közeledtére. Az alakalom tiszteletére éjfélig tart nyitva a wellness részleg. Valentin napon gyertyafényes vacsora és borbekészítés mellett ezen alkalommal egy 20 perces, rózsaszirmokkal teleszórt rózsaolajos kádfürdőt is vehetnek, akik ezt a csomagot választják, sőt még a kényeztető aromaolajas masszázsból is 20 százalék kedvezményt kapnak.

Hunguest Hotel Palota

Lillafüreden mesebeli környezetben találjuk a Palota szállodát, mely télvíz idején is elsősorban az aktív pihenésre vágyókat várja.
A gyalogos és kerékpáros túrák az év minden szakában, így februárban is rengeteg látnivalót kínálnak az észak-magyarországi régióban. A programokról, a környék nevezetességeiről és az itt található látnivalókról akár írásos tájékoztatást is kaphatnak a kirándulni vágyók a szálloda recepcióján. A szállodától alig 5 perces sétára máris az ország legnagyobb vízesésében gyönyörködhetünk, amit az impozáns függőkerten keresztül közelíthetünk meg. Kissé esik csak messzebb, mintegy negyedórás gyalogútra a Szent István cseppkőbarlang, ahova most is óránként indítanak túravezetést, akár egy vendégnek is.

Családi Wellness Hotel Gyula

Habár a szálloda még a gyerekcipőbe sem nőtt bele, márciusban lesz 1 éves, a mediterrán hangulatú kisvárosban télen is gazdag programmal várja a látogatókat.
Az önfeledt szórakozásra vágyóknak február első hétvégéjén visszavarázsolják a nyárérzést egy medencés bulival. Zeneszóra táncra perdülhetnek a medence körül a felnőttek, míg a gyerekeket tinidiszkó várja. A rákövetkező hétvége pedig már a fergeteges farsangi mulatságé, ahol a felnőttek a Souvenir zenekar élőzenéjével, míg a gyerekek vidám jelmezbállal búcsúztatják a telet. A szerelmeseket egész Valentin hét várja február 13-tól 19-ig, ahol Szabó Eszter és Kontor Tamás is fellép és lesz Valentin-bál is.

Hunguest Hotel Pelion

Tapolcán merészen közelítik meg a Valentin-napot, romantika helyett igazi karibi hangulatot teremtenek a mixerkirály Lajsz András segítségével. A karibi tánc-showal induló esten a vendégek a leghíresebb mixer Lajsz András koktéljait kóstolgathatják, majd, ha ettől már kellő hangulatba kerültek, következhet a latin diszkó, ahol mindenki vérmérséklete szerint rophatja a táncot. A szálloda a téli hónapokban „Jeges legjobb hétvégét” és „Jeges legjobb hétköznapokat” is kínál, ahol nem a hangulat, hanem az árak vannak befagyasztva.