Fővárosi Állat- és Növénykert - Budapest

látnivalók Budapesten

Fővárosi Állat- és Növénykert - Budapest

align=right Az 1866-os építésű állatkert Magyarországon a legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. Egészen az 1950-es évekig az ország egyetlen állatkertje volt. Közel 11 hektáros területe1986 óta természetvédelmi terület.

A 3500 növényfajt és 750 állatfaj mintegy 5000 egyedének otthont adó állatkertet az 1990-es évek közepén megkezdeték felújítani. Ennek eredményeképpen az elmúlt években szinte minden faj korszerű, új férőhelyet kapott, melyek amellett hogy kellően tágasak megfelelnek az állatok biológiai igényeinek is.

align=left Az állatkerten belül számos művészeti alkotással is találkozhatunk. Köztük Két Art Nouveau építészeti műelékkel rendelkezik: az elefántház és a bejárati kapu akár kívőlről is megcsodálhatók, de érdemes inkább meglátogatni. A gyerekek kedvéért állatsimogató is működik, ahol az egyes fajták kicsinyeit lehet megfogni, etetni (persze csak nekik való csemegével), barátkozni velük.

A vakok és gyengénlátókat állat- kisplasztikák és Braille-írásos feliratok segítik. A sétautak és állatházak akadálymentesítettek, kerekesszékkel járhatók.

Cím:
Budapest, Állatkerti krt. 6-12
Telefon: 273-4901
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén