Pesti Vigadó - Budapest

látnivalók Budapesten

Pesti Vigadó - Budapest

align=right Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó 1865-től volt újra látogatható, miután az 1848-49-es szabadságharc során az eredeti, Pollcak Mihály által tervezett épületet lerombolták.

Az épület stílusjegyei keleties, szecessziós és romantikus beütésekből állnak össze, gazdag épületszobrászati elemekkel díszítve, az összképet szinte a tökéletességig fokozva. Feszl Frigyes - aki 1859-ben kapott megbízást az új Vigadó megtervezésére - neve fémjelzi a Dohány utcai Zsinagógát is, melyet 1853-ban adtak át (érdemes megfigyelni a Zsinagóga hagymakupolás tornyainak és a Vigadó főhomlokzatának hasonlatosságait!)

Lotz Károly és Thán Mór, a kor jeles festőművészei alkották a belső, ballada témájú freskókat. Az impozáns, 700 fős koncertterem mellett a drámaelőadásoknak otthont adó 220 kamarateremmel a Vigadó Budapest legnagyobb presztízsű komolyzenei központja.

A Vigadó Galéria közkedvelt kiállítóterem; pár éve pedig az ibizai székhelyű Pacha diszkó vette bérbe az egyik földszinti helyiséget, de a felújítási munkálatok miatt elköltözött a szórakozóhely.

Cím:
Budapest, Vigadó tér 2
Telefon: 354 3750
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén