Fővárosi Állat- és Növénykert - Budapest

látnivalók Budapesten

Fővárosi Állat- és Növénykert - Budapest

Az 1866-os építésű állatkert Magyarországon a legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. Egészen az 1950-es évekig az ország egyetlen állatkertje volt. Közel 11 hektáros területe1986 óta természetvédelmi terület.

A 3500 növényfajt és 750 állatfaj mintegy 5000 egyedének otthont adó állatkertet az 1990-es évek közepén megkezdeték felújítani. Ennek eredményeképpen az elmúlt években szinte minden faj korszerű, új férőhelyet kapott, melyek amellett hogy kellően tágasak megfelelnek az állatok biológiai igényeinek is.

Az állatkerten belül számos művészeti alkotással is találkozhatunk. Köztük Két Art Nouveau építészeti műelékkel rendelkezik: az elefántház és a bejárati kapu akár kívőlről is megcsodálhatók, de érdemes inkább meglátogatni. A gyerekek kedvéért állatsimogató is működik, ahol az egyes fajták kicsinyeit lehet megfogni, etetni (persze csak nekik való csemegével), barátkozni velük.

A vakok és gyengénlátókat állat- kisplasztikák és Braille-írásos feliratok segítik. A sétautak és állatházak akadálymentesítettek, kerekesszékkel járhatók.

Cím:
Budapest, Állatkerti krt. 6-12
Telefon: 273-4901
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Budapesti és környéki programok

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu