Nagyításhoz kattintson a képre!

Advent a Városházaparkban

A Szabad Tér Színház immár hagyományosan, 7. alkalommal rendezi meg az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt, amely 2019. november 29. - december 29. között várja a látogatókat. Ismét ünnepi díszbe öltöztetjük a budapestiek kedvelt helyszínét, a Városháza parkot, ahol színes forgataggal, családias programokkal várjuk a fővárosiakat.

Programok
2019. november 29. 19 óra
Oti Voice & Bass - Egy ének és egy basszusgitár
E két "hangszer" egyedi előadásban.
Formációjuk neves előadók dalait adja elő, stílusukra formálva, improvizációs díszítésekkel.
Közreműködnek:
Horváth Otília
Kővári Péter

2019. november 30. 11 óra
Csernik Szende: A mese szeretet
"A mese szeretet, hit, játék, minden ember lelkére! A legnagyobb ajándék, amit adhatunk egymásnak, meseszóval melegedjünk advent fényében. " – Csernik Szende

2019. november 30. 12 óra
Kézművesfoglalkozás gyermekeknek
Adventi koszorú készítése

2019. november 30. 15 óra
Bábjáték automata
Interaktív játék, amelyet a budapesti Kolibri Színház két művésze üzemeltet. Az automatát Albertnek hívják, és minden arra járó érdeklődőnek - legyen az gyermek vagy gyermeklelkű felnőtt- teljesíti kívánságát. A Kemény Henrik Vitéz László bábszínházát, egy „félkarú rablót” és egy ATM-et ötvöző automata – a működtető színészek megfogalmazásával élve – várja a kéréseket, óhajokat, memóriájában klasszikus versekkel, dalokkal, játékokkal, tréfás történetekkel. Meghökkentő, mulatságos ugyanakkor elgondolkodtató percek várnak az érdeklődőkre. Remek kikapcsolódás az egész családnak!
Közreműködnek: Bodnár Zoltán és Gazdag László.

2019. november 30. 16 óra
Bartha Tóni Bábszínháza: A karácsonyi asztal meséje
Baksa Brigitta azonos című könyve alapján dramatizálta: Veres András
Az előadás története szentestén zajlik. A család készülődik az ünnepre, megterítik az asztalt. Régi karácsonyok emlékei suhannak át a gazdasszony gondolatai között, miközben az asztalra teszi a keményített terítőt, a gyertyatartót és a sok finomságot. Mindeközben csodálatos dolog történik: az asztalon lévő tárgyak megelevenednek, és egy kisegérnek sorra mesélni kezdenek. Elmeséli történetét a kenyér, a bor, a boros kancsó, a gyertyatartó, a viaszgyertya és a kenyérkosár is. Így derül ki, hogy miként lesz a búzából kenyér, a szőlőből bor, a szalmából kenyérkosár és így tovább. Az előadás tehát hétköznapi tárgyakkal, ugyanakkor legalapvetőbb szimbólumainkkal operál, megmozgatva a nézők, gyerekek és felnőttek, belső tudását is. A produkció technikája tárgyanimáció vagy tárgyjáték, az egyik legősibb, mégis legfiatalabb bábtechnika Az előadás szövetét tradicionális magyar egyházi és népénekek színesítik, természetesen a karácsonyi ünnepkör dalaiból válogatva.
Játsszák:
Bartha Katalin - Bartha Tóni /bábszínészek
Élőzenei kíséret: Keresztes Nagy Árpád Színpadra állította: Csató Kata

2019. november 30. 17 óra
Langaléta Garabonciások
A Langaléta Garabonciások sok éve járják már az országot-világot gólyalábaikon, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot. Vásári komédiáinkat nem csak a hazai fesztiváljaink, de Európa számos más városa is (Berlin, Bernau, Bern, Prága, Ljubljana, Lublin Gyergyószentmiklós, Ulm, Koppenhága, Udine) élvezhette már. Együttesünk négy tagot számlál. Eszközeink óriásbábok, mímesjátékok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások. A szabadtéri fesztiválok elmaradhatatlan színfoltja a gólyalábas alakoskodók játéka. A közönség közé vegyülnek, megviccelik a közönséget: kicsiket és nagyokat a játékokba, tréfás vetélkedőkbe bevonva teremtenek feledhetetlen hangulatot.

2019. november 30. 19 óra
Lano Feelings
A zenekar énekesének, Bogdán Norbertnek 2015-ben jelent meg első nagylemeze, azóta szólóban és zenekarával is folyamatosan koncertezik. Tehetségére felfigyelt László Attila a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének docense is, aki sokat foglalkozott Norbert stílusának finomításával, képzésével. Muzikalitása, a melódiákra való fogékonysága tagadhatatlanul egészen kivételes. Egyedi zenei világa a roma és magyar folk, a balkáni népzene, a magyar és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. A feldolgozásokat és saját szerzeményeit is egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné. Idén a berlini Magyar Nagykövetség meghívásának eleget téve, fellépésük Németországban is hatalmas sikert aratott. A trió tagjai Snétberger Ferenc tanítványai.

2019. december 1. 11 óra
Batyu Színház: Az ezüsterdő lakói - ünnepváró bábjáték
Az ezüsterdőben két manó szorgoskodik, és készülnek a Mikulás, az ünnep eljövetelére…
A Batyu Színház 2005-ben alakult, azóta számos előadást állítottak színpadra. Színész, pedagógus, bábos szakképzettséggel, szülői tapasztalataik felhasználásával, sok ötlettel és nagy lelkesedéssel készítik produkcióikat. „Tárgyak, mesék egy kupacban, jól megférnek a batyunkban!”

2019. december 1. 12 óra
Kézműves foglalkozás gyermekeknek
Adventi asztaldísz készítés

2019. december 1. 16 óra
Betlehemes játék - Nógrád Szíve Hagyomány Őrző Egyesület
Egyesületünk 2010 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy községünk, Nógrád egy-egy szép hagyományát közelebbről is megismertessük az itt élő fiatalokkal és gyerekekkel. A hagyományőrzés több módját is műveljük, ilyen a nógrádi népi betlehemes, nógrádi lakodalmas, tollfosztás, májusfa állítás, hagyományos disznóvágás, amelyeket 1996 óta gyűjtöttünk össze. Valljuk, múlt nélkül nincs jelen és nincs jövő!


Budapesti programok


 • Programok Budapest környékén

 • Advent Szentendrén

  Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat az öt hét alatt. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor, teázás és fényfestés kíséri. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

 • Adventváró és adventi hétvégék a Skanzenben

  Éljék át a tél és az advent hangulatát a Skanzenben! Két adventi hétvégén is kinyitja kapuit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Az ünnepi készülődés részeként falusi szokások felelevenítésével, finomságok kóstolásával és kézműves programokkal várja látogatóit a múzeum.Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Budapest
 • CÍM
  V. kerület Budapest, Városháza park
 • SZERVEZŐ
  Szabad Tér Színház
 • TELEFON
  1 3755952,
 • E-MAIL
  vasar@szabadter.hu
 • NYITVATARTÁS
  11.29-12.29 - 
Programtípus
 • Családi programok, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
 • Belváros
Település ismertető
 • Budapest

  Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu