Advent és Liget Szilveszter a Városligetben Budapest

Nagyításhoz kattintson a képre!

Advent és Liget Szilveszter a Városligetben

2018. december 1-től egészen karácsonyig a Városliget ünnepi díszbe öltözik és szeretettel, programokkal várja a családokat az ünnepváró időszak minden egyes napján.

Az Advent Liget egy különleges rendezvénysorozat, ahol a tradíciónak íze, a kultúrának illata, az örömnek hangja, a segítő szándéknak súlya, a szeretetnek pedig ereje van!

2018. december 1-től egészen karácsonyig a Városliget ünnepi díszbe öltözik és szeretettel, programokkal várja a családokat az ünnepváró időszak minden egyes napján. A klasszikus karácsonyi rendezvényeken megszokott kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek mellet a Ligetben ingyenes családi programokkal várjuk a látogatókat. A gyermekekre külön hangsúlyt fektetünk, számukra interaktív élményekkel, és tucatnyi meglepetéssel készülünk!

Az AdventLiget programjai nem érnek véget a karácsonyi ünnepekkel! Fergeteges szilveszteri rock’n'roll utcabállal és közös pezsgőzéssel búcsúztatjuk az óévet. SŐT! Az Adventi vásár Újévi vásárrá alakul, mely egészen január 12-ig várja látogatóit!

Ünnepi, interaktív családi műsorokkal, zenei csemegékkel, látvány és élmény programokkal, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára felállított AdományPonttal várja a legendás Városliget minden látogatóját, december elsejétől egészen az újévig!

Adventi programok
Fabatkaporta Népi Játszóház
Időpont: 2018.12.01, 02, 06, 07, 08, 09, 23
10:00 –tól 19:00-ig

Interaktív játszóház, ahol a kicsik, kicsi kincseket találnak.

Kalandozások Anti manó vezetésével a mesebeli Karácsony – ösvényen
Időpont: 2018.12.01, 02, 06, 07, 08, 09, 23
10:00 –tól 19:00-ig

Izgalmas mesekaland, ahol 3 próbatétel sikeres teljesítése után, minden gyermek meglepetésben részesül. Anti a mesemanó, mókás tanácsaival segíti a gyermekek kalandos útját a Mikulás házáig. Interaktív kalandozások a mondák és mesék világában.

Bambuszka interaktív meseudvar
Időpont: 2018.12.01-23
10:00-tól 19:00-ig

Ingyenes játszóház furfangos kellékek segítségével. A legkisebbeknek kosárhinta, a nagyobbaknak csak fejtörő, remélhetően nem lábtörő ügyességi versenyek, játékok.

Mikulásország és a manók
Időpont: 2018.12.01 – 09

A Mikulás háza várja azokat a gyermekeket, akik szívesen megsúgják a manóknak, vagy akár a kedves Mikulásnak is, hogy milyen ajándékot várnak, a fényesre pucolt cipőcskéjükbe.

Zenés gyermekműsorok
Az Adventi hétvégéken szombaton és vasárnap

Gyermekeknek szóló zenés hangszeres előadások a várakozás jegyében. Karácsonyi dallamok, versek, mesék kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Időzített hóesés
Amennyiben a hőmérő higanyszála a mínusz 2 fokot eléri, a Vajdahunyad Várába megérkezik a hóesés, s vele együtt a móka, a kacagás, s remélhetően a hóangyalkák és a hóemberek. Persze ehhez szükség lesz kesztyűre, no és ügyes kezekre, akik a hóágyúból származó havat ügyesen szétszórják, vagy összegyúrják majd kedvükre.

Időpont: 2018.12.01-2019.01.13 amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.

Naponta 12,15,18 órakor

SzeretetVár – Adománygyűjtő pont a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára Az adventi vasárnapok kiemelt helyszíne a Vajdahunyadvár szíve. A csodálatos épületegyüttes belső udvara, a SzeretetVár, lélekemelő programjaival igyekszik átadni látogatói számára, a szeretet ünnepének meghitt hangulatát.

Vasárnapról-vasárnapra az adventi koszorú gyertyáinak fénye fogja bearanyozni az estéket, ahol áldást mondunk mindazokért, akik segítő szándékkal, adományokkal érkeztek a Hunyadi udvarban található AdományPonthoz, hiszen a Liget Advent Rendezvénysorozat, célul tűzte a szeretet szolgálatát és a karitatív segítés szándékát.

Várjuk mindazokat a látogatókat, cégeket, vállalkozásokat és vállaltokat, akik hozzánk hasonlóan úgy érzik, hogy a családok évében különös figyelmet kell fordítanunk azokra a gyermekekre, akiknek nem adatott meg, hogy családban, Édesanya, Édesapa, óvó szeretete mellett nőhessenek fel.

„A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csaba testvér alapításával 2002-ben jött létre, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására.

Céljaik:
• a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme
• a gyermekek hagyományőrző tevékenységének, nevelésének elősegítése, támogatása
• ennek során a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása
• a nemzeti kulturális értékek megismertetése nemzetközi szinten
• magyarországi és nemzetközi táborok szervezése, ezen táborokon való részvétel finanszírozása
• az alapítvány segítséget kíván nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, szakmai képzésben, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában.”

A Liget Advent szeretné, ha adományainkkal egy boldogabb újév reményét kaphatnák a Dévai Szent Ferenc Alapítvány pártfogoltjai.
Időpont: 2018.12.01-2019.01.13
10:00 – 18:00

Vizsolyi Biblianyomda és élményszínház
Időpont: 2018.12.14,15,16
10:00 –tól 19:00 – ig

A Vizsolyi Biblianyomdában bárki megpróbálhatja kinyomtatni a korabeli nyomdagépen a Biblia első oldalát mángorolt papírra, melyet emlékbe haza is vihet. A nyomdához kapcsolódó élményszínházban Daruja Mihály fogadja a látogatókat:

„Mikor az emberek belépnek a Nyomdába, egyúttal a VIZSOLYI NEMZETI SZÍNHÁZBA lépnek be. Az unalmas előadás helyett egy vidám, izgalmas, interaktív előadáson vesznek részt, amiben a nézőközönség a teljes színtársulat. Lesznek primadonnák, hősszerelmesek és balerinák. Eljátsszuk, hogyan készült el az első, magyar nyelvre fordított biblia, milyen volt a történelmi és technikai háttere. De nem kell izgulni senkinek, mert a Mesélő a magyar hangja mindenkinek. „Önök a jelenlétükkel emelik majd az előadás fényét”.

Adventi gyertyagyújtás ünnepi gondolatokkal
A Liget Advent koszorúján lévő gyertyákat különleges meghívott vendégek gyújtják meg lélekemelő gondolatok zenés, vagy prózai kíséretében.
Időpont: 2018.12.02, 09, 16, 23
17:00

Egészségnap Véradással
Mekkora érték az egészség, mit tegyünk, hogy megőrizzük és váljunk gazdagabbá? Ha bárki szeretne erről bővebb felvilágosítást kapni, látogasson el a hozzánk 2018.12.14.-én, ahol nem csak az egészségről, egészséges életmódról, mindenmentes termékekről lesz szó, de segítséget is tudnak nyújtani, a Magyar Vöröskeresztnek.

A Fővárosi szervezet kamionja 14 és 19 óra között várja mindazokat, akik segíteni szeretnének. Adj vért, ments meg három életet!

Sport programok, bemutatók
Az Adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap várja a hagyományos és extrém sportok iránt érdeklődőket a Vajdahunyad Vára. Nem tudod mi az a Nording Walking? Most hallasz először a Capoeira –ról? Sportbemutatók, közös tornák, edzések. Mozdulj ki a szabadba!

Fókuszban a kutyák (egyesületek bemutatkozása)
Ha szereted a kutyákat, ha szeretnél többet tudni a felelősségteljes állattartásról, esetleg szeretnél örökbe fogadni egy hálás kutyust, látogass el hétköznaponként a Ligetbe, ahol a Retriver Rescue Fajtamentő Egyesülettel biztosan találkozhatsz

Tűzszínház
Légy részese a csodálatos tűzszínháznak! Fényjáték a természet erejével.
Időpont 2018.12.01, 02, 08, 09, 15, 16, 22, 23
17:30

Ünnepi zenés programok, koncertek és táncestek
Az Adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap
Meglepetés vendégek, akik segítségével varázslatosnak érezhetjük az Adventi időszakot és csodának a karácsonyt.

Élmények hőlégballonnal
Az Adventi hétvégéken szombaton és vasárnap
Nem csak vizuális élményben lehet része annak, aki ellátogat az Adventi hétvégéken a legendás Városligetbe, hiszen ki is próbálhatja milyen élmény egy ballonban a földtől elrugaszkodni.

Karácsonyi és Újévi ízek utcája
Időpont 2018.12.01 – 2019.01.13
Hétfő - Csütörtök, Vasárnap: 10:00 – 20:00
Péntek – Szombat: 10:00 – 21.00

A karácsonyi és újévi ízek utcájában olyan kiállítók várják a közönséget, akik az ünnephez kapcsolódó termékeket készítenek, prémium minőségű magyar alapanyagokból, tradicionális receptek alapján.

Egy különleges gasztrokaland kóstolókkal, termékbemutatókkal fűszerezve.

Kézműves mesterségek sétánya
Népi iparművészek, mesteremberek mutatják be mesterségüket és termékeiket. Igazán egyedi és különleges karácsonyi ajándékok vásárolhatóak itt, amellett, hogy megismerkedhetünk egy-egy népi mesterség kulisszatitkaival.
Időpont 2018.12.01 – 2019.01.13
Hétfő - Csütörtök, Vasárnap: 10:00 – 20:00
Péntek – Szombat: 10:00 – 21.00

Liget Szilveszter zenés programokkal, koncertekkel, rock’n roll utcabállal, közös pezsgőzéssel
Szilveszteri ráhangoló 2018.12.28-30
Liget Szilveszter 2018.12.31 -2019.01.01

Minden program ingyenes!


Budapesti programok


 • Programok Budapest környékén

 • Advent Szentendrén

  Az Advent Szentendrén hangulatos adventi vásárában nemcsak megvásárolhatunk néhány meglepetést a fa alá, hanem élvezhetjük a tél minden apró örömét: az ízletes forralt bortól a sült gesztenyéig. Baráti beszélgetések színhelye ilyenkor Szentendre belvárosa, mely idén is szeretettel vár minden látogatót!

 • Szilveszter a Galopp Majorban

  2018. december 31-én este 7 órától Újév hajnalig élő zenés táncos szilveszteri bált tart a Galopp Major étterme. Büféasztalos vacsora korlátlan fogyasztással.Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Budapest
 • CÍM
  Olof Palme sétány 5.
 • SZERVEZŐ
  Vajdahunyad Vára
 • TELEFON
  30 413-9840,
 • NYITVATARTÁS
  12.01-01.12 - 
Programtípus
 • Családi programok
helyszín
 • Centrumhoz közel
Település ismertető
 • Budapest

  Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu