Adventi Ünnep a Bazilikánál Budapest

Nagyításhoz kattintson a képre!

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az Advent Bazilika tavaly harmadik alkalommal nyerte el Európa legszebb karácsonyi vására címet, ezzel történelmet írt, hiszen Zágráb után csak Budapest tudta ezt a bravúrt véghez vinni. 2023 is a csodák éve lesz, hiszen november 17. és január 1. között az ünnep szépsége beköltözik a budapesti Szent István térre.

A tér központjában most sem kerülhet más, csakis a közel 12 m magas, csodaszép karácsonyfa, ami idén is meghatározza a Szent István tér hangulatát.

A gyermekmosoly, a hangos kacagások a karácsonyi ünnep legszebb részét alkotják, erről a jókedvről pedig idén is gondoskodik a Kicsik nagy kedvence az ingyenesen látogatható korcsolyapálya, ami mindennap 17:00 órától várja a 14 év alattiakat.

Sőt azokra is gondoltunk, akik felszerelés nélkül érkeznek a térre, ők a korcsolyapálya mellett bérelhetnek cipőket is.

A hazai kézműves kiállítók 2023-ban sem hiányozhatnak a Szent István térről. Nagy örömmel tértek vissza sokéves, tapasztalt keramikusok, bőrdíszművesek, ötvösök, de a látogatók találkozhatnak új kiállítókkal és termékeikkel. A közel száz kiállító várja a vásárba látogatókat csodaszép, autentikus alkotásokkal.

Az ünnep ugyanakkor a gasztronómiáról is szól. Az autentikus téli ízek mellett megtalálhatóak lesznek hungarikumok és az igazi kulináris izgalmak is a gasztronómia kalandorainak.

A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú és természetesen nem maradhat el az adventi gyertyagyújtás sem.

Remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is, vagy a VR szán, ami már a mai modern technológiát ötvözi a karácsony csodájával.

És végül az örök kedvenc: minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt szerdán, pénteken és hétvégén 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.


Budapesti programok


  • Programok Budapest környékén

  • Advent Szentendrén

    Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat az öt hét alatt.Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Családi programok, Hagyományőrzés, folklór, Gasztronómia
helyszín
  • Belváros
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén