Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren Budapest

Nagyításhoz kattintson a képre!

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron.

A családok számára izgalmas gyermekprogramokkal készülnek a szervezők: koncertekkel, népi mesterségek bemutatóival és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, hogy ők is elfoglalják magukat, amíg a felnőttek ajándékokra vadásznak a karácsonyi forgatagban. A felnőttek, szórakozni vágyó baráti társaságok idén is élvezhetik a színpadi és zenés programokat, a gasztro-bemutatókat, és persze mindezt egy bögre forraltborral a kézben tehetik.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár immár több mint két évtizede a legkedveltebb decemberi program mind a helyiek, mind a Budapestre látogatók körében. A zsűrizett, magas minőségű kézműves termékeket kínáló karácsonyi forgatag, az egyedülálló tradicionális magyar gasztronómiát jellemző széles ételkínálat, az utánozhatatlan kürtőskalács- és forraltbor-illat és az adventi hangulatot emelő színpadi programok, az adventi gyertyagyújtások és a vásárban felállított karácsonyfa mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy feledhetetlen élménnyel ajándékozzák meg azokat, akik a főváros legnépszerűbb karácsonyi rendezvényét választják úticéljuknak.

A vásár-rajongóknak 2019-ben pedig még több szórakozási lehetőséggel készül a főváros, ugyanis a Vörösmarty tér mellett már a Deák téren és a Fővám téren is élvezhetik a karácsonyi vásárok pezsgő hangulatát november 8-ától egészen január 1-jéig.

BUDAPEST KARÁCSONYKOR / DECEMBERBEN
A december Budapesten igazán különleges időszak. Utazásra csábít. A karácsonyi fények ünneplőbe öltöztetik a magyar fővárost, a forró tea és forralt bor felmelegíti a kezünk és a lelkünk, miközben a város csodás épületei között sétálva újabb és újabb élmények várnak ránk.

Budapest karácsonykor
Az igaz, hogy decemberben nem ritkák a kemény mínuszok sem, de ha felkészülünk a csípős időjárásra, nem érhet minket meglepetés. Sőt, ilyenkor esik igazán jól egy finom gulyásleves, vagy egy gőzölgő kürtőskalács, a merészebbek pedig egy kupica pálinkával is megpróbálhatják felmelegíteni magukat. Az adventi időszak legnépszerűbb programjai a karácsonyi vásárok, ahol az izgalmas programok, hagyományőrző bemutatók és persze a tradicionális magyar ételek kóstolása mellett még a karácsonyi ajándékokat is beszerezhetjük. Nem véletlen, hogy évről-évre a több mint 50 napon át tartó különleges fesztiválhangulat, a színvonalas programok, a kivételes kézműves termékek, ízletes étkek és italok évente több mint 800.000 látogatót vonzanak a Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárba.

Ha már kigyönyörködtük magunkat a vásárosok portékáiban, Budapest számos más felfedezni valót is tartogat a decemberi utazók számára. Világszínvonalú múzeumokba látogathatunk el, élvezhetjük a termálfürdők nyújtotta pihentető kényeztetést, de kulturális programok százai közül is válogathatunk, jazzkoncertektől kezdve az operán át a különleges színházi előadásokig. Ha pedig inkább a téli város hangulatát szeretnénk magunkba szívni, elég csak nekivágnunk a Várnegyed – történelmi múltat idéző – macskaköves kis utcáinak, vagy a Belváros szívében bolyonganunk, biztosak lehetünk benne, hogy izgalmas kaland, egy bájos kis teázó, egy kortárs design üzlet, vagy éppen egy különleges galéria vár ránk valamelyik sarkon. Amikor pedig megéheztünk, érdemes visszatérni a karácsonyi vásárok forgatagába, ugyanis a legjobb fogásokat itt találjuk, nem is beszélve a hétről hétre változó, a magyar hagyományokhoz kapcsolódó különleges karácsonyi fogásokról.

MIKULÁS, JOULUPUKKI BUDAPESTEN

A gyerekek legnagyobb örömére évről évre egy világhírű vendég is ellátogat a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárba. Ő pedig nem más, mint Joulupukki, az igazi, lappföldi Mikulás.

A nagyszakállú ajándékosztó bár nem a rénszarvasai húzta szánon érkezik, de örömmel fotózkodik és beszélget a rá váró gyerekekkel a vásári forgatagban. A sarkkörről Magyarországra elég hosszú az út, de ez nem riasztja vissza a Mikulást attól, hogy évről évre visszatérjen meglátogatni a magyar gyerekeket december elején. És bár az időzítés sokaknak furcsának tűnhet, a magyar hagyományok szerint a Mikulás december 6-án, azaz Szent Miklós napján érkezik, és ekkor ajándékozza meg a jó gyerekeket édességekkel, a rosszakat pedig virgáccsal bünteti.

Nyitva tartás:
vasárnap-csütörtök: 10-20 óráig, péntek-szombat: 10-21 óráig,
2019. december 24-én: 10-14 óráig,
2019. december 25-26-án: 12-18 óráig

Budapest Christmas Fair from 9 November 2018 - 1 January 2019.
Visitors to one of the most imposing squares in the capital, which hosts the Budapest Advent and Christmas Fair – ranked among the 10 most attractive fairs in Europe – are welcomed with outstanding quality products and plenty of high standard cultural and children’s programmes.


Budapesti programok


 • Programok Budapest környékén

 • Advent Szentendrén

  Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat az öt hét alatt. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor, teázás és fényfestés kíséri. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

 • Adventváró és adventi hétvégék a Skanzenben

  Éljék át a tél és az advent hangulatát a Skanzenben! Két adventi hétvégén is kinyitja kapuit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Az ünnepi készülődés részeként falusi szokások felelevenítésével, finomságok kóstolásával és kézműves programokkal várja látogatóit a múzeum.Települések Budapest közvetlen közelében

Program info
Programtípus
 • Alkalmi rendezvények, Családi programok, Koncertek és fesztiválok, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
 • Belváros
Település ismertető
 • Budapest

  Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépes...

Szállások Budapestenés környékén


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu